icon_menuBijwonen

Is de fermentatiehype gezond?

Biologie
Technologie
Gezondheid
Lichaam
Fermenwadde?? Fermentatie, dat is groenten in potten steken en eigenlijk een beetje laten rotten. Of zo kunnen we de hipster-fermenatiatiehype misschien wel het best omschrijven. Een iets wetenschappelijkere omschrijving van fermenteren is voedsel bewaren of zelfs maken op basis van schimmels en bacteriën. Keert je maag nu al om? Microbiologe Sarah Lebeer van UAntwerpen komt je vertellen of dat terecht is.
prof. dr. Sarah Lebeer

Over prof. dr. Sarah Lebeer

Eigenlijk spreekt ze niet graag voor het grote publiek, maar voor de Universiteit van Vlaanderen maakt ze graag een uitzondering. Al was ze ook al te bewonderen met Kobe Desramault bij Kobe en Danira in het één-programma “Over eten” om er ook te praten over fermenteren. In Vlaanderen is ze daar namelijk een pioneer in. Op het departement bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen bouwde ze het eerste toegepaste microbiologielabo uit. Hier bedenkt ze duurzame toepassingen met goede en nuttige bacteriën in voedsel. Haar levensproject is dan ook bacteriën in een beter daglicht stellen. Want je hebt misschien wel overal en altijd goeie en slechte, maar de goeie krijgen véél te weinig aandacht...

We krijgen steun van: