icon_menuBijwonen

Is supermarkt-sushi echt Japans?

Taal
Geschiedenis
In Japan wordt sushi op huidtemperatuur geserveerd en liefst zo snel mogelijk gegeten. We kunnen ons dus wel afvragen of die sushi die al 3 dagen in het koelvak van de supermarkt ligt wel "echte" sushi is. Japanologe Tine Walravens van UGent keert echter de vraag ook om. Want wat is echte sushi? Moet die in Japan gemaakt zijn? Komen de ingrediënten uit Japan? Of is Japanse chef genoeg? Meer dan genoeg stof (en sushi-weetjes!) om een kwartier college en je volgende toogpraatje mee te vullen.
dr. Tine Walravens

Over dr. Tine Walravens

Tussen het werken door droomt Tine Walravens van een Japans huis met rijstpapieren schuifdeuren en een eigen moestuin op het Japanse platteland met de bergen in de achtergrond. En soms wordt die droom een beetje werkelijkheid, want als Japanologe kan ze vaak afreizen naar haar favoriete land. Ze focust in haar onderzoek op de voedselpolitiek en voedselveiligheid in Oost-Azië. En het allerleukste in dan natuurlijk dat ze ook veldwerk ter plaatse kan doen.... eten!

We krijgen steun van: