icon_menuBijwonen

Waarom zijn schimmels zo slecht nog niet?

Biologie
Dierenkunde
Een etensrestje in de keuken is veranderd in een harig monster of je hebt jeukende tenen na je laatste zwempartij. Bij het zien van schimmels word je zelden vrolijk. Iemand die wel helemaal blij wordt bij horen van het woord schimmel is Jan Colpaert van de UHasselt. Fungi, noemt hij ze geleerd. Ze komen namelijk goed van pas! (en niet enkel en alleen in de vorm van een heerlijke portobelloburger op je bord)
prof. dr. Jan Colpaert

Over prof. dr. Jan Colpaert

Hij werd professor omdat hij zo de grenzen van het onbekende kon verkennen. Jan Colpaert neemt zijn studenten mee op een biologische reis waar hij hen vertrouwd maakt met de complexiteit en verbondenheid van de natuur, iets wat de moderne mens heeft verloren. Die natuur vindt hij het liefst op de Canarische eilanden, een paradijs voor evolutiebiologen. Maar evengoed in zijn achtertuin, waar hij graag met schup en spade aan de slag gaat.

We krijgen steun van: