Universiteit van Vlaanderen slaat de handen in elkaar met De Warmste Week! Op 18 december gaan we dieper in op het uiterst maatschappelijk relevant thema van dit jaar: 'Kunnen zijn wie jij bent'. Want wie jouw authentieke 'ik' ook is, dat zou je onbevreesd moeten kunnen laten zien. 

Uiteraard organiseren we deze avond in Universiteit van Vlaanderen-stijl. Met andere woorden: De Warmste Week op wetenschappelijke wijze! Op 18 december nodigen we 5 charismatische onderzoekers en professoren uit die je elk in 15 minuten een boeiend wetenschappelijk betoog geven binnen het thema 'Kunnen zijn wie jij bent.' Scroll naar beneden voor het volledige programma en tickets (van zodra meer details bekend zijn, wordt deze pagina aangevuld). 

De opbrengst van de ticketverkoop gaat integraal naar De Warmste Week. 

Praktische details:

*Datum: 18 december 2021

*Locatie: De Maan, Mechelen - Minderbroedersgang 3, 2800 Mechelen

*Tijd: Deuren gaan open om 19.30u. Om 20.00 stipt beginnen we!

*Dit is een Covid Safe evenement. Gelieve bij aankomst je Covid Safe ticket bij de hand te houden en een mondmasker te dragen. 

access_time
event_available
place

Programma:

Hoe zorgt sporten ervoor dat je je beter voelt?

prof. dr. Wim Derave

UGent

Binnenkort meer info

Waarom doen jongeren aan zelfverwonding?

prof. dr. Imke Baetens

VUBrussel

Zelfverwonding… Het klinkt heel akelig, maar 1 op de 10 Vlaamse jongeren verwondt zichzelf soms expres. Sommigen doen het één keer, om te experimenteren, anderen doen het systematisch. Waarom doen jongeren dat? En hoe stop je ermee? Wat dan met de littekens die overblijven? Prof. Imke Baetens legt in dit college uit dat jezelf aanvaarden begint met mild zijn voor jezelf.

Waarom voelen zoveel mensen zich niet goed in hun vel?

prof. dr. Kris Van den Broeck

UAntwerpen

Voel jij je ook wel eens slecht in je vel? Hoe komt dat? En is het erg als je eens een mindere dag hebt?

Hoe kun je zijn wie je écht bent?

prof. dr. Erik Franck

UAntwerpen

Kunnen zijn wie je bent, jouw échte 'ik' laten zien, is niet gemakkelijk. Het is echter een van de meest belangrijke dingen die je voor jezelf kan doen. Gedragstherapeut Erik Franck legt uit hoe het zit en geeft je concrete handvaten om zelfverzekerd je ware ik te zijn.

Hoe schrijf je een hit?

prof. dr. Jeroen D'hoe

KU Leuven

Binnenkort meer info

Over diversiteit op de werkvloer

prof. dr. Koen Van Laer

UHasselt

Diversiteit en inclusie zijn een vraagstuk dat niet voorbij gaat aan de werkvloer. Maar hoe pas je dat toe? Want je kan dan wel een diverse wervingsstrategie toepassen waarin je vrij van onbewuste vooroordelen je kandidaten selecteert, maar hoe gaat het verder als je hen uiteindelijk hebt aangeworven? Hoe includeer je hen op de werkvloer? Prof. dr. Koen Van Laer legt je uit met welke moeilijkheden minderheden kampen op het werk en hoe een gediversifieerd beleid eruitziet.

Mogelijk dankzij

Met de steun van