Universiteit van Vlaanderen slaat de handen in elkaar met De Warmste Week! Op 21 december organiseren we de Nacht van de Wetenschap, een wervelende avond waarop 5 charismatische onderzoekers en professoren op ons podium in 15 minuten het beste van zichzelf geven over diverse topics. Zit je achteraf met vragen? Trek na afloop eens aan de mouw van een van de experten, zet je gezellig aan de toog en vraag hen honderduit bij pot en pint. 

De opbrengst van de ticketverkoop gaat integraal naar De Warmste Week. 

Praktische details:

*Datum: 21 december 2021

*Locatie: De Maan, Mechelen - Minderbroedersgang 3, 2800 Mechelen

*Tijd: Deuren gaan open om 19.30u. Om 20.00 stipt beginnen we!

*Dit is een Covid Safe evenement. Gelieve bij aankomst je Covid Safe ticket bij de hand te houden en een mondmasker te dragen. 

access_time
event_available
place

Programma:

Hoe geraak jij met je stamboom tot bij Karel de Grote?

prof. dr. Maarten Larmuseau

KU Leuven

Ben jij nieuwsgierig naar wie jouw voorvaderen waren? Dan heb je er wellicht al aan gedacht om je stamboom eens onder te loep te nemen en te graven naar jouw verborgen voorgeschiedenis. De kans is redelijk groot dat je uitkomt bij... Karel de Grote! Maar, hoe zit dat eigenlijk?

Krijg je migraine van chocolade?

prof. dr. Jan Versijpt

VUBrussel

OK - Een bonzende, stekende pijn in je slapen, lichtvlekken zien of geheel blind worden, tijdelijke verlamming, braken, soms zelf je spraak verliezen... Migraine is niet zomaar hoofdpijn. Er zijn nog veel mysteriën en misvattingen rond deze aandoening waar migraine expert Jan Versijpt graag op ingaat.

Hoe kan je planten sneller doen groeien?

dr. Sébastjen Schoenaers

UAntwerpen

In de lente worden we verwend met die prachtige groene kleur van net bovengekomen plantjes. Dat gebeurt elk jaar opnieuw en daar stellen we ons intussen geen vragen meer bij. Maar dat is buiten moleculair bioloog Sébastjen Schoenaers (UAntwerpen) gerekend. Hij zoomt zo hard in op groeiende planten dat hij niet alleen groen, maar een heus lichtspektaktel te zien krijgt. En wat daar achter zit, komt hij ons graag vertellen.

Is er oneindig veel zand?

prof. dr. Maarten Van Daele

UGent

Parelwitte stranden en uitgestrekte woestijnen... Het lijkt soms alsof er zand teveel is. Maar zoals we ondertussen al weten: niets is wat het lijkt. Sedimentoloog Maarten Van Daele neemt je mee op ontdekkingsreis.

Over ouderen

prof. dr. Niels Hellings

UHasselt

Binnenkort meer info

Hoe begin je aan een digitale detox?

prof. dr. Lieven De Marez

UGent

Zit jij ook gemiddeld meer dan 2 uur per op je gsm? Kan jij dat rode bolletje naast je apps negeren of moet je alles direct openklikken? Heb de neiging om de 5 minuten naar je scherm te kijken? Hoe komt dat? En kan je jezelf nog zijn als je de hee tijd op social media zit?

Mogelijk dankzij

Met de steun van