We zijn weer vertrokken voor een nieuw seizoen! Deze avond trakteren we je op 5 boeiende lezingen van telkens 15 minuten. Onze sympathieke publieksopwarmer/gastheer is ook van de partij. Zit je nadien nog met vragen? Blijf even hangen en stel je vraag direct aan de experten. 

Wie die experten zijn en waarover ze het deze avond zullen hebben, lees je hieronder. 

access_time
19.30
event_available
23/9/2021
place
Art Cube

Programma:

prof. dr. Anneleen Malfliet

VUBrussel

Word je kleinzerig van suiker en vet?

'Je bent wat je eet', hoor je vaak. Maar 'Je voelt wat je eet' is net zo waar. Er is namelijk een link tussen pijnbeleving en je eetpatroon. Dr. Anneleen Malfliet vertelt je er alles over.

prof. dr. Ernst Koster

UGent

Over dwangmatige gedachten en obsessief compulsieve stoornis

Wat als je elke dag honderden keren je handen moet wassen? Wat als je de deur niet kan uitgaan voordat je het lichtknopje 20 keer hebt aan- en uitgedaan? Wat als je als de dood bent voor bacteriën en elke dag je huis maniakaal moet poetsen? Prof. Ernst Koster geeft inzicht in de wereld van dwangmatige gedachten en obsessief-compulsieve stoornis.

prof. dr. Tim Vanmierlo

UHasselt

Waarom zien tweelingen er toch niet 100% hetzelfde uit?

Tweelingen lijken net kopieën van elkaar, maar toch is dat niet helemaal het geval. Ondanks hun gedeelde bouwplan verschillen ze al bij de geboorte en die verschillen nemen met de jaren alleen maar toe. Hoe dat kan, ook al hebben ze dezelfde genen, komt neurowetenschapper Tim Vanmierlo (Uasselt) uit de doeken doen.

prof. dr. ing. Johan Blom

UAntwerpen

Hoe bouw je een brug die nooit instort?

Om een brug te bouwen heb je duizenden werkkrachten nodig, experten die rekenen, herberekenen, en proeven doen, veiligheidstesten en degelijke materialen,... En dan nog durft het soms fout te lopen. Wij vroegen aan prof. Johan Blom hoe je dan wél een brug bouwt die nooit instort.

Mogelijk dankzij

Met de steun van