Deze avond pakken we uit met 5 lezingen over democratie. Zowel jonge beloftes als gevestigde waarden sieren ons podium, elk met een passie voor hun onderwerp. Opnames gaan door in het Vlaams parlement. Start om 18u. Gelieve minstens een kwartier op voorhand aanwezig te zijn. 

OPGELET: 1 ticket geeft recht op toegang voor jou en max. 2 andere personen uit je bubbel. De opnames gaan door met respect voor de coronamaatregelen. Daarom zal de redactie, na aankoop van je ticket, contact met je opnemen om je de coronadocumenten door te sturen.

access_time
18.00
event_available
11/6
place
Vlaams parlement

Programma:

Dr. Evelien Willems

UAntwerpen

Is lobbyen legale corruptie?

Lobbyen heeft een vieze bijklank. Vaak denken we aan schadelijke multinationales met diepe zakken en hooggeplaatste vrienden. Maar, is lobbyen echt altijd slecht? Of soms gewoon ook nodig om je zaak te verdedigen? En hoe gaat dat in zijn werk?

Dr. Samira Azabar

UAntwerpen

Stemmen moslims linkser?

Vroeger was er een duidelijke link tussen je geloof en je stemgedrag. Maar hoe zit het momenteel? Samira Azabar doet onderzoek naar het stemgedrag van Vlaamse moslims. Welke politici, partijen en thema's zijn voor hen belangrijk?

Prof. dr. Stijn Smet

UHasselt

Kunnen we hier in een dictatuur terechtkomen?

Gelukkig leven we in Vlaanderen in een stabiele democratie. Maar... is die wel zo stevig verankerd? Kunnen wij afglijden naar een dictatuur? Kan hier een alleenheerser aan de macht kunnen komen? Of is ons politiek systeem daarop voorzien?

Prof. dr. Dave Sinardet

VUBrussel

Waarom hebben we een Vlaams parlement nodig?

Binnenkort beschikbaar

prof. Koen Schoors

UGent

Heeft een democratie het kapitalisme nodig?

Zijn er ooit ergens communistische systemen geweest die democratisch waren? Of zijn communisme en democratie onverzoenbaar? Is het kapitalisme het enige mogelijke marktsysteem voor een democratie?

Mogelijk dankzij

Met de steun van