Over ons

icon_menu

Bij de Universiteit van Vlaanderen vzw geven topwetenschappers uit heel Vlaanderen gratis college op internet, radio en televisie. Elke week word je verrast door bevlogen wetenschappers die jou laten kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.

Benieuwd hoe dat er precies uitziet? Check de video hieronder!
Universiteit van Vlaanderen: wat waar hoe?
Vijf jaar geleden vroegen Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping zich af, waarom de kennis van al die interessante wetenschappers enkel beschikbaar was voor een handjevol studenten. Daarom hebben ze de stichting Universiteit van Nederland opgericht en zo sijpelt al die wetenschappelijke kennis huiskamers binnen via YouTube, radio en televisiekanalen. Zo zijn er al ruim 650 colleges opgenomen die meer dan 40 miljoen keer bekeken zijn.

In 2017 werd samen met de VRT, de vijf Vlaamse universiteiten, Knack en de Jonge Academie besloten hier een nieuw - Vlaams - hoofdstuk aan te breien met dezelfde missie: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten! Een onafhankelijke redactie van wetenschapsenthousiastelingen werd samengesteld en zijn ondertussen al goed vertrokken.

Wil je ons bereiken?
Mail naar info@universiteitvanvlaanderen.be,
we reageren supersnel!

Jaarverslagen

2017-2018

We krijgen steun van: