icon_menuBijwonen

Waarom eten we weer bruin brood?

Listen on Apple Podcasts
Rijke mensen eten caviaar, foie gras en wagyu-steak. Arme mensen moeten het stellen met diepvries-frikandellen en fastfood. Enfin, zo kort door de bocht is het nu ook weer niet, maar het onderliggende idee is waar: wat je eet, reflecteert je sociale status. En dat geldt ook voor brood! Prof. Peter Scholliers (VUB) duikt in de geschiedenis van deze dagelijkse kost!
prof. dr. em. Peter Scholliers

Over prof. dr. em. Peter Scholliers

Als linksgezinde student wilde hij niet alleen de wereld beter begrijpen, maar ook verbeteren. En niet via revoluties, maar via pleidooien voor verdraagzaamheid en gelijkheid. Daarvoor is inzicht in het verleden nodig. Hij beet zich vast in geschiedenis en mocht zich na vele onderzoeksomzwervingen in 2000 prof. dr. Peter Scholliers noemen. Een pragmatisch historicus, zo noemt hij zichzelf, die veel belang hecht aan verbeeldingskracht: onverwachte standpunten belichten of er controversiële verdedigen.

We krijgen steun van: