Een kat geeft kopjes als teken van liefde en honden kwispelstaarten van blijdschap bij het zien van hun baasje. Misschien. Of misschien ook niet. We nemen enkele katten- en hondenmythes onder de loep. Ook duiken we 245 miljoen jaar terug in de tijd op zoek naar Apatosaurussen en tyrannosaurussen. En we bestuderen de chaos die onze eigen diersoort (lees: de mens) creëert door nieuwe diersoorten in de foute biotoop te importeren.

 

Adres: Hurstweg 8, 9000 Gent

Prijs: 5 euro

 

 

event_available 19 december

access_time17:30

placeArt Cube

koen stein.jpg

Kunnen we Jurassic Park in het echt bouwen?

Door: dr. Koen Stein - VUB
koen stein.jpg

Stel: een mug draagt het DNA van een 65 miljoen jaar geleden uitgestorven dinosaurus in zich. Hierdoor slagen wetenschappers er in om deze gigantische dieren weer tot leven te wekken. Het klinkt als een goed filmscenario en dat is het ook. Maar zou het ook echt kunnen?

Damya Laoui .jpeg

Hoe kunnen muizen helpen om kanker te genezen?

Door: Prof. dr. Damya Laoui - VUB
Damya Laoui .jpeg

Damya Laoui houdt een pleidooi voor méér vrouwelijke wetenschappers én voor proefdieren, want deze kunnen helpen om kanker misschien voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.

tiny de keuster.jpg

Waarom is jouw kat gemeen?

Door: Prof. dr. Tiny De Keuster - UGent
tiny de keuster.jpg

Je kat die je kopjes geeft en zijn poezelige huisgenoot rustig zit aan te staren... Kattengedrag lezen is véél moeilijker dan je denkt. Gedragsdierenarts Tiny De Keuster doet een poging.

tanja mortelmans.jpg

Waarom is een Duitse vamp mannelijker dan een Vlaamse?

Door: Prof. dr. Tanja Mortelmans - UAntwerpen
tanja mortelmans.jpg

Weet jij nog of een een gsm mannelijk, vrouwelijk of onzijdig is? In sommige talen is het minder complex: daar bestaan geen woordgeslachten. Maar, wist je dat er in sommige talen wel 20 geslachten kunnen zijn? Kom te weten wat er naast m/v/x nog allemaal bestaat!

Philippe Smet.jpg

Zijn led-schermen gevaarlijk?

Door: Prof. dr. Philippe Smet - UGent
Philippe Smet.jpg

Elk jaar staat er weleens in de kranten te lezen dat led's gevaarlijk zijn. Het blauwe licht beschadigt je ogen en zou zelfs kanker veroorzaken. Wat klopt hier nu eigenlijk van? Philippe Smet zet de feiten op een rijtje.