5 charismatische onderzoekers en professoren breken de wereld van wetenschap voor je open. Al wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid. 

 

Hieronder vind je het voorlopige programma. 

Word je graag verrast? Klik op de knop 'Bijwonen' en reserveer alvast jouw ticket!

 

*Tijdens deze avond worden er opna,es gemaakt.

 

 

 

event_available 11 februari

access_time19:30

placeVersuz, Hasselt

Karen Smeets.jpg

Door: prof. dr. Karen Smeets - UHasselt
Karen Smeets.jpg

Over microplastics

Tom Kuppens.jpg

Waarom betaalt je oma minder voor een treinticket?

Door: prof. dr. Tom Kuppens - UHasselt
Tom Kuppens.jpg

Oma's betalen minder voor een treinticket, jongeren krijgen korting op cultuurevents en vrouwen mogen vaak gratis nachtclubs binnen. Heb je je ooit afgevraagd hoe prijzen tot stand komen? Is het de producent die bepaalt of zit er meer achter? Econoom Tom Kuppens geeft inzicht in het principe achter prijssetting.

David Van Rooij.jpg

Ligt België binnenkort op de Noordpool?

Door: prof. David Van Rooij - UGent
David Van Rooij.jpg

Wist jij dat de noordpool soms op wandel gaat en dat je kompas vandaag dus naar een ander punt wijst dan vorig jaar? Mariene geoloog David Van Rooij verklaart het wandelgedrag van de noordpool en zoekt uit of hij ooit in ons Belgenland belandt.

Tessa Kieboom.jpg

Hoe zorg je ervoor dat slimme kinderen niet lui worden?

Door: prof. dr. Tessa Kieboom - UHasselt
Tessa Kieboom.jpg

Stel je voor: je kind rijft de negens en tienen binnen, zonder veel te moeten studeren. 'Dat is in de sjakosh!' zul je misschien denken. Denk toch maar een tweede keer na, want een kind met een IQ van 130 heeft evenveel nood aan begeleiding als een kind met een IQ van 75. Expert hoogbegaafdheid Tessa Kieboom leert je hoe jouw getalenteerd kindje omgaat met zijn of haar capaciteiten.

Stefania Marzo.jpg

Wa make, wordt cités vies sjtijl?

Door: prof. dr. Stefania Marzo - KU Leuven
Stefania Marzo.jpg

Vies sjtijl! Wa make? Ben jij al helemaal mee met het cités? Als je helemaal mee wil zijn met de Genkse jongeren moet je deze taal wel onder de knie hebben. Waar komt het vandaan? En is deze straattaal geen gevaar voor het Nederlands van de jongeren? Stefania Marzo geeft een antwoord op al je vragen! Helaas niet in het cités.