5 charismatische onderzoekers en professoren breken de wereld van wetenschap voor je open. Al wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid. 

 

Hieronder vind je het voorlopig programma. 

Word je graag verrast? Klik op de knop 'Bijwonen' en reserveer alvast jouw ticket!

 

*Tijdens deze avond worden er opnames gemaakt.

 

 

 

event_available 12 februari

access_time19:30

placeVersuz, Hasselt

Tom Breugelmans.jpg

Waarom rijden nog niet alle auto's op waterstof?

Door: prof. dr. Ing. Tom Breugelmans - UAntwerpen
Tom Breugelmans.jpg

Waterstof is eenvoudig te maken en is een geschikte energiedrager die het milieu niet vervuilt. Waarom doen we er dan zo weinig mee? Waarom rijden we bv. nog niet op waterstof? De weg naar de toekomst ligt open, maar vooraleer we daar heen kunnen, zal een en ander moeten veranderen. Scheikundig ingenieur Tom Breugelmans legt uit hoe waterstof precies werkt en stelt je gerust: de auto van de toekomst niet zomaar zal ontploffen.

Hetty Helsmoortel.jpg

Hoe verander je je oogkleur?

Door: dr. Hetty Helsmoortel - UGent
Hetty Helsmoortel.jpg

Het is cliché: mensen met stijl haar willen krullend haar en vice versa. Misschien is dat niet zo onmogelijk meer. Wat als we onze genen konden veranderen om zo ons uiterlijk te wijzigen. Of meer zelfs: om erfelijke ziekten uit te schakelen? Enter CRISPR/Cas9 en moleculair bioloog Hetty Helsmoortel! Wat kan nu al? Wat kan binnenkort?

woman picto.png

Ben je een loser als je geen carrière maakt?

Door: dr. Tanja Verheyen - VUB
woman picto.png

'The only way is up' wordt vaak verkondigd. Dat geldt ook voor ons werkleven. Daar de burn out epidemieën wordt het misschien tijd om die filosofie even te herbekijken. We laten het woord aan Tanja Verheyden, expert demotie.

Raoul Van Damme.png

Waarom bestaan er geen dieren met wielen?

Door: prof. dr. Raoul Van Damme - UAntwerpen
Raoul Van Damme.png

Natuurlijke selectie, survival of the fittest: enkel de organismen die het best zijn aangepast aan de omgeving, overleven. De natuur is de beste ingenieur. Athans, dat wordt vaak gedacht. Toch sluipen er soms designfoutjes in, of had het beter gekund. Evolutionair bioloog en meesterverteller Raoul Van Damme verklaart de foutjes in de evolutie.

Viviane Jonckers.jpg

Waarom is er niet één universele computerprogrammeertaal?

Door: prof. dr. Viviane Jonckers - VUB
Viviane Jonckers.jpg

Javascript, Python, C++,... Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van programmeertalen. Maar waarom zijn er zoveel verschillende? Doen die niet allemaal hetzelfde? En als computers toch zo slim zijn, waarom gebruiken ze dan niet 1 taal? Expert programmeertalen Viviane Jonckers kijkt eens dieper naar het taalgebruik van onze computers en smartphones.

Bart Vermang.jpg

Hoe wordt zonlicht elektriciteit?

Door: prof. dr. Bart Vermang - UHasselt
Bart Vermang.jpg

Omschrijving weldra beschikbaar