Van twee moeders of twee vaders kijkt haast geen kat meer op. Maar ken jij ook iemand met twee vaders én een moeder? Of iemand met een moeder die nu een vader is? En wat als je ervoor kunt zorgen dat élke ouder die deel uitmaakt van het verhaal daadwerkelijk genetisch verwant is met het kindje? En dan bij voorkeur natuurlijk ook nog eens kan kiezen of hun dochter een bruinogig blondje wordt.... Als al die embryo's genetisch gescand en gemodificeerd kunnen worden zijn er natuurlijk geen ongezonde baby's meer en roepen we binnenkort driemaal hoera voor een wereld zonder imperfecties! Leuk toch, of niet?

 

Adres: Hurstweg 8, 9000 Gent

Prijs: 5 euro

 

 

event_available 20 december

access_time20:00

placeArt Cube

claudia spits.jpg

Kan je drie genetische ouders hebben?

Door: Prof. dr. Claudia Spits - VUB
claudia spits.jpg

Eén eicel en één zaadcel kunnen uitgroeien tot een embryo en later een baby. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat er ook een derde partij in het spel kan zijn. Spoiler: en toch kan het!

Frederik Swennen.jpg

Moeten trio's kunnen trouwen?

Door: Prof. dr. Frederik Swennen - UAntwerpen
Frederik Swennen.jpg

Het standaardgezin (met 2 heteroseksuele ouders die als ze geslachtgemeenschap hebben kinderen voortbrengen) is al lang niet de norm. Samengestelde gezinnen, adoptiekinderen, draagmoeders, homoseksuele ouders... alles lijkt te kunnen. Is de volgende logische evolutie dat ook trio's of quatro's in het huwelijksbootje kunnen stappen?

ann buyse.jpg

Wat is het perfecte gezin?

Door: Prof. dr. Ann Buysse - UGent
ann buyse.jpg

Er bestaan duizend en één soorten families. Is het perfecte gezin er eentje met twee vaders, een stiefbroer of je bloedeigen ouders?

dirk devroey.jpg

Wat is het gevaarlijkste dier ter wereld?

Door: Prof. dr. Dirk Devroey - VUB
dirk devroey.jpg

Bij een gevaarlijke dier denk je vast aan een woeste leeuw of meterslange gifslang... Maar het grootste gevaar is misschien wel véél kleiner dan je denkt. En het zoemt...

ruben verborgh.jpg

Is het internet nog van ons?

Door: Prof. dr. Ruben Verborgh - UGent
ruben verborgh.jpg

Facebook beheert als grootste marktspeler zowat al jouw gegevens. Hoe problematisch is dat en wat zijn de alternatieven?

alain de vocht.jpg

Hebben beken bochten nodig?

Door: Prof. dr. Alain De Vocht - UHasselt
alain de vocht.jpg

Je zou denken dat de mens met zijn fikken van stromende waterlopen moet blijven. Maar soms is een kleine ingreep toch geen slecht idee...