Voetbal, hamburgers, seks, reizen… Deze avond gaat over alles wat plezant is. Of zou moeten zijn. Voetbal is plezant als je ploeg wint. Maar klopt het dat wie net voor de rust scoort altijd wint? Heb je je ooit al afgevraagd hoe het komt dat mensen kunnen vrijen? Euh…? Logisch? Kom dan toch maar eerst eens luisteren naar onze seksuoloog! In het beste geval is dat vrijen niet alleen plezant, maar als je er klaar voor bent, is het ook plezant om een kindje te krijgen. Als je tenminste geen baas hebt die je (of je partner) nog tijdens de bevalling bestookt met 101 to do’s. Wat zijn je zwangerschapsrechten (en zijn er ook plichten, behalve voor je baby zorgen?)? Eerst nog wat andere plannen voor je aan kinderen begint? Reizen? Ga jij dan ook met je rugzak voor authentiek en niet-toeristisch? En denk je dan echt dat jij géén toerist bent?

 

Adres: Hurstweg 8, 9000 Gent

Prijs: 5 euro

 

event_available 18 december

access_time20:00

placeArt Cube

paul enzlin.jpg

Reageren mannen- en vrouwenlichamen anders op seks?

Door: Prof. dr. Paul Enzlin - KU Leuven
paul enzlin.jpg

Het lichaam van een man en vrouw zijn van kop tot teen gefaciliteerd ten gunste van een potje stomende seks. Maar hoe dat allemaal dan precies werkt is soms een mysterie. Seksuoloog Paul Enzlin maakt je wegwijs!

liesbet stevens.jpg

Waarom mogen zwangere vrouwen liegen?

Door: Prof. dr. Liesbeth Stevens - KU Leuven
liesbet stevens.jpg

Drie op de vier vrouwen worden benadeeld op het werk als ze zwanger zijn. Maar... waar hebben vrouwen nu echt recht op? Of ook: welke plichten hebben ze?

stijn baert.jpg

Wint in het voetbal de ploeg die net voor de rust scoort altijd?

Door: Prof. dr. Stijn Baert - UGent
stijn baert.jpg

Voetbalcommentator Filip Joos durft het weleens te beweren: de ploeg die net voor de rust scoort, wint. En er bestaan in het voetbal nog heel wat andere zekerheden. Maar wat is daar eigenlijk allemaal van aan?

noel salazar.jpg

Was jouw eerste reis ook een teleurstelling?

Door: Prof. dr. Noel Salazar - KULeuven
noel salazar.jpg

Reizen jongeren om te leren of moeten jongeren leren reizen? Iedereen trekt erop uit om ervaring op te doen. Maar dat dat ook kan tegenvallen wordt wel eens vergeten...

kristien hens.jpg

Is het jouw schuld dat je kind een allergie heeft?

Door: Prof. dr. Kristien Hens - UAntwerpen
kristien hens.jpg

Hoe jij nù leeft, heeft een invloed op de gezondheid van je kinderen, zelfs als je nog lang niet zwanger bent. Kristien Hens denkt na over de ethische gevolgen voor de toekomst van de keuzes die jij nu maakt.