Hier in België hebben we het geluk dat we al meer dan 70 jaar geen oorlog of conflict hebben moeten meemaken. Een geluk dat vele landen in de wereld niet met ons delen. Maar er zijn voor ons belangrijke uitdagingen om deze periode van vrede voort te kunnen zetten. Hoe? Prof. David Criekemans komt vertellen hoe we onze relaties met Rusland zouden kunnen verbeteren. Islamoloog Amr Ryad legt ons uit of we mogen spotten met Islam en Prof. Ludo Abicht klaart eindelijk uit van wie het Heilige land nu eigenlijk is.

 

event_available 10 oktober

access_time19:30

placeCafe Local - Antwerpen

Amr Ryad.jpg

Waarom mag je de profeet Mohammed niet tekenen?

Door: Prof. dr. Amr Ryad - KU Leuven
Amr Ryad.jpg

Het afbeelden van hun profeet is onder moslims erg gevoelig: velen zien het als heiligschennis. Wat dan spotprenten en memes? Islamoloog Amr Ryad gaat erop in.

david criekemans.jpg

Hoe verbeteren we onze relatie met Rusland?

Door: Prof. dr. David Criekemans - UAntwerpen
david criekemans.jpg

Veel van de problemen met Rusland gaan een aardig stukje terug in de tijd. Professor Criekemans legt uit hoe we de relatie kunnen redden, of op zijn minst terug aansterken.

LudoAbicht.jpeg

Van wie is het Beloofde Land?

Door: Ludo Abicht - KU Leuven
LudoAbicht.jpeg

Misschien wel het grootste conflict van dit tijdperk: hoort het Heilige land de Joden of de Palestijnen toe? Autoriteit en professor Ludo Abicht zoekt het antwoord.

hermanvangoethem.jpeg

Behoorde België tijdens WOII tot de geallieerden?

Door: Prof. dr. Herman Van Goethem - UA
hermanvangoethem.jpeg

Tijdens de geschiedenis hebben we geleerd: in 1940 vielen de Duitsers ons land binnen, sommige Belgen collaboreerden, maar eigenlijk hoorden wij bij de geallieerden, "de goeden". Maar... is het wel zo eenvoudig gegaan? Professor Herman Van Goethem werpt een nieuwe blik op de geschiedenis.

phillipejorens.jpg

Kunnen we drugs gebruiken als medicijn?

Door: Prof. dr. Philippe Jorens - UA
phillipejorens.jpg

Heroine, cocaïne... vroeger werden ze wel eens gebruikt voor medische doeleinden. Is dat wetenschappelijk verantwoord? Professor Jorens vertelt je er alles over.