Een gezellig avondje wetenschap voor iedereen, vol aangrijpende weetjes, boeiende sprekers, een sympathieke publieksopwarmer en veel meer! Al wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid. Dus stel je jezelf wel eens de vraag 'Hoe zit dat nu?', dan ben je hier zeker aan het juiste adres! Want onze proffen maken in 15 minuten duidelijk wat de wetenschap erover zegt. Zit je na afloop nog met vragen? Geen probleem! Neem er gezellig een pintje bij en trek even aan de mouw van onze sprekers! 

 

Concreet:

Elke avond nodigen we 5 toptalenten uit de wetenschappelijke wereld uit. Van gevestigde waarden tot jonge beloftes, elk met een fascinerend wetenschapsverhaal en leuke weetjes. Van chemie tot filosofie tot ruimtekunde… geen veld blijft onaangeroerd!

 

Waar?

Voor deze editie wordt hipster-club Fuse in Brussel omgetoverd tot een waar wetenschapsmekka!
Adres: Fuse, Blaesstraat 208, 1000 Brussel

 

Hoe laat?

Welkom vanaf 19.30u! We beginnen stipt om 20.00u. De avond eindigt rond 22.15u

 

Tickets: €5 (eventuele kortingscode kan je invullen tijdens het bestellen)

 

*Tijdens de avond worden er opnames gemaakt. 

WELKOM!

 

event_available 18 juni

access_time19:30

placeFuse

Jonas Lembrechts.jpeg

Waarom groeien planten liever in de stad?

Door: Dr. Jonas Lembrechts - UAntwerpen
Jonas Lembrechts.jpeg

Rare vraag, vind je niet? Groen link je toch net aan de natuur en het platteland? Wel, Jonas Lembrechts komt het tegenovergestelde bewijzen.

Lode Lauwaert.jpeg

Gebruik je geweld als je een bokser slaat?

Door: Dr. Lode Lauwaert - KU Leuven
Lode Lauwaert.jpeg

De atoombom in Hiroshima en een gevecht tussen Anderlecht en Club Brugge-supporters. Het is allebei geweld, maar toch is het ook iets helemaal anders. Wat is geweld eigenlijk? En kunnen we er écht iets over zeggen? Filosofie teruggebracht tot de essentie.

Elvira Haezendonck.jpg

Is het slim om in een havenstad te gaan wonen?

Door: Prof. dr. Elvira Haezendonck - VUB
Elvira Haezendonck.jpg

De haven van Antwerpen is de 2de belangrijkste haven van Europa. Dat klinkt heel cool. Maar is het wél echt zo belangrijk? En zijn er niet veel negatieve kanten aan? Elvira Haezendonck wikt en weegt de kosten en baten van een haven.

Peter Scholliers.jpg

Ben je een snob als je bruin brood eet?

Door: Prof. dr. Peter Scholliers - VUB
Peter Scholliers.jpg

Een zemelenbrood, meergranenbrood, speltbrood. Hoe bruiner en hoe meer granen en zaden, hoe beter. En vooral ook: hoe duurder. Wil je goedkoop gaan? Dan koop je een simpel wit carréken in de supermarkt. En dat terwijl het vroeger net bon ton was om te zeggen dat je wit brood at...

Christophe Vanroelen.jpg

Hoe gezond is flexibel werken?

Door: Prof. dr. Christophe Vanroelen - VUB
Christophe Vanroelen.jpg

Snel 's avonds nog je mails checken of je middagpauze overslaan omdat je dan iets vroeger kan stoppen. Als werknemer kan dit in je voordeel werken, maar is dat wel altijd zo? Is flexibel werken wel gezond?