Een gezellig avondje voor wetenschapsenthousiastelingen, vol aangrijpende weetjes, boeiende sprekers, een sympathieke publieksopwarmer en veel meer! Al wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid. Dus stel je jezelf wel eens de vraag 'Hoe zit dat nu?', dan ben je hier zeker aan het juiste adres! Want onze proffen maken in 15 minuten duidelijk wat de wetenschap erover zegt. Zit je na afloop nog met vragen? Geen probleem! Neem er gezellig een pintje bij en trek even aan de mouw van onze sprekers! 

 

Concreet:

Elke avond nodigen we 5 toptalenten uit de wetenschappelijke wereld uit. Van gevestigde waarden tot jonge beloftes, elk met een fascinerend wetenschapsverhaal en leuke weetjes. Van chemie tot filosofie tot ruimtekunde… geen veld blijft onaangeroerd!

 

Waar?

Voor deze editie wordt hipster-club Fuse in Brussel omgetoverd tot een waar wetenschapsmekka!
Adres: Fuse, Blaesstraat 208, 1000 Brussel

 

Hoe laat?

Welkom vanaf 19.30u! We beginnen stipt om 20.00u. De avond eindigt rond 22.15u

 

Tickets: €5 (eventuele kortingscode kan je invullen tijdens het bestellen)

 

*Tijdens de avond worden er opnames gemaakt. 

WELKOM!

 

event_available 19 juni

access_time19:30

placeFuse - Brussel

Didier snoeck.jpeg

Hoe maak je een brug die nooit meer kapot gaat?

Door: Dr. ir. Didier Snoeck - UGent
Didier snoeck.jpeg

Alweer werken in de tunnels of aan bruggen omdat er scheurtjes gevonden zijn! Het is zo'n beetje dagelijkse kost en zorgt voor heel veel files. Maar, wat als we een beton zouden uitvinden waarbij al die scheurtjes vanzelf weer zouden dichtgroeien? Een fantastische uitvinding, zeg je? En het bestaat al, zeg je? Jazeker!

Ann Cuypers.jpg

Kunnen planten stress hebben?

Door: Prof. dr. Ann Cuypers - UHasselt
Ann Cuypers.jpg

Te warm, te koud, te droog, te nat, in de vlakke zon of in de schaduw. Jij krijgt misschien stress van je planten te verzorgen, maar hebben je planten ook stress?

Aline De Vleminck.gif

Waarom moet je geen schrik hebben als je palliatieve zorgen krijgt?

Door: Dr. Aline De Vleminck - VUB en UGent
Aline De Vleminck.gif

Palliatieve zorgen. Het blijft toch wel een taboe en klinkt als de laatste, akelige fase van je leven wanneer je ongeneeslijk ziek bent. Maar het kan ook veel zijn dan dat. Aline De Vleminck pleit voor kwalitatiever leven, ziek zijn én sterven.

Marc Theeboom.jpg

Waarom zou iedereen moeten boksen?

Door: Prof. dr. Marc Theeboom - VUB
Marc Theeboom.jpg

Vechtsportclubs lijken op het eerste gezicht misschien niet de ideale plek voor jongeren die het sowieso al niet zo makkelijk hebben. Het risico bestaat dat ze de lesjes uit de club ook op straat toepassen. Of worden temperamentvolle jongens die boksen na de training juist makke lammetjes? Marc Theeboom trok zijn bokshandschoenen aan en sprong de boksring in.

Marc Jacobs.jpg

Vieren we binnenkort singles-day in plaats van wapenstilstand op 11 november?

Door: Prof. dr. Marc Jacobs - VUB
Marc Jacobs.jpg

Heel wat "tradities" zijn eigenlijk helemaal niet zo uit. Nee hoor, carnaval komt niet uit de middeleeuwen. En ook de Olympische Spelen waren er niet altijd. Halloween? Moederdag? Sinterklaas? Marc Jacobs neemt tradities onder de loep en leert je hoe je zelf een nieuwe "traditie" kan lanceren.