Je trein is te laat? De zee te ver weg, want het is eb? En dan blijkt nog eens dat je eigenlijk belastingen moet betalen op wat je op 2dehands.be verkoopt. Was er maar een planeet B, dan kon je daar een lapje grond kopen...

 

Inkom: €5.00

 

event_available 20 februari

access_time20:00

placeStudio Manhattan - Leuven

Niels Appermont en Elly Vandevelde.jpg

Heb je een BTW-nummer nodig als iets op 2ehands.be verkoopt?

Door: Prof. dr. Niels Appermont & Prof. dr. Elly Vandevelde - UHasselt
Niels Appermont en Elly Vandevelde.jpg

Je verkoopt je zelfgekweekte courgetten langs de straatkant, je zet maandelijks wel iets op 2dehands.be en de verkochte cola's in de cafetaria gaan rechtsstreeks de kassa van de sportclub in. Is dit dan zwart geld? Ben je een ondernemer? Moet je hier belastingen op betalen?

2 Jan Wouters.jpeg

Kan je een lap grond kopen op de maan?

Door: Prof. dr. Jan Wouters - KU Leuven
2 Jan Wouters.jpeg

De Chinezen palmen de achterkant van de maan in, Elon Musk plant toeristische ruimtereizen en de Amerikanen willen naar Mars. Kan dat zomaar allemaal? Kan iedereen zomaar zijn zin doen in de ruimte?

jean_manca_09.jpg

Is er een planeet B?

Door: Prof. dr. Jean Manca - UHasselt
jean_manca_09.jpg

We zien het met de klimaatmarsen maar al te veel verschijnen: "There is no planet B". Maar klopt dat wel? Zijn er geen alternatieven?

Christoffel Waelkens.jpg

Waarom is eb en vloed bij ons zo sterk?

Door: Prof. dr. Christoffel Waelkens - KU Leuven
Christoffel Waelkens.jpg

Wie al eens in Italië of Griekenland op het strand lag, merkte misschien op dat daar nauweljiks eb en vloed is. En ook elders in de wereld zijn de getijden veel zwakker dan in België. Hoe is dat in godsnaam mogelijk?

Vansteenwegen.jpeg

Hoe moeilijk is het om jouw trein stipt te laten rijden?

Door: Prof. dr. ir. Pieter Vansteenwegen - KU Leuven
Vansteenwegen.jpeg

De trein is te laat, je mist je overstap en dan blijkt dat je volgende trein is afgeschaft. Een frustratie die elke treinreiziger weleens meemaakt. Hoe kunnen treinen stipter reizen? En de reiziger meer tevreden stellen?

Christophe Blockeel.png

Waarom kost het koppels vaak moeite om kinderen te krijgen?

Door: Prof. dr. Christophe Blockeel - VUB
Christophe Blockeel.png

Steeds meer vrouwen beslissen om later kinderen te krijgen. Maar... hoe later je kinderen krijgt, hoe groter de kans dat je niet meer zo makkelijk zwanger raakt. Zou het daarom een goed idee zijn om op je 25ste je eicellen in te vriezen?