Op onze laatste opnamedag van het seizoen blijkt dat we toch nog niet genoeg wetenschap hebben verspreid: sommige mensen geloven dat de mens geen familie is van de aap of dat koralen alleen maar mooi zijn … We weerleggen vanavond enkele hardnekkige mythes. Daarnaast duiken we diep de oceaan in op zoek naar plankton en bekijken we ook aan land of kleine beestjes, schimmels, goede dingen kunnen doen.
Inkom: €5.00
ESA, NASA, Elon Musk, ... Iedereen wil naar Mars! Maar, hoe gaat de mens daar in godsnaam overleven? Al eens gedacht hoeveel water we zouden moeten meenemen? Siegfried Vlaeminck bedenkt voor ESA mee hoe we circulair groenten en eetbare bacteriën kunnen telen op de afvalstoffen van Marskolonisten.
Wist je dat naast bomen plankton het meeste CO2 uit de lucht haalt? Willy Baeyens trok met zijn schip de wilde oceanen op om te onderzoeken of we dan niet meer plankton kunnen kweken.
Patrick Reygel trekt zijn schedelkast open en wijdt u in in de evolutie van de mens. Aan alle creationisten: het zal na het zien van dit college erg moeilijk worden om de evolutie nog te ontkennen...
In Hawaii mag je geen zonnecrème meer gebruiken... om de koralen te beschermen. Waarom zijn die koraalriffen zo belangrijk? Wat kan er gebeuren als ze allemaal kapot gaan?
Schimmels zijn als muggen... de wereld zou veel mooier zijn zonder... Of hebben ze toch meer nut dan je op het eerste gezicht zou denken?