Zin in een avondje wetenschap? 

 

Kom dan op dinsdag, woensdag of donderdag naar de Universiteit van Vlaanderen. Om 19.30 gaan de deuren open, de opnames zelf starten stipt om 20.00 uur. Vijf fantastische sprekers laten je telkens van 15 minuten wetenschap genieten. Achteraf kan je aan de toog niet enkel een pintje drinken, maar ook al je vragen afvuren op de professoren. 

 

Op woensdag is het centrale thema "Science & the City"!

 

Zwoeler dan Sex and the City: Science and the City! Wist jij dat je online shoppend vanuit je luie stoel méér verkeersoverlast veroorzaakt? Je leert ook dat Leuven het Silicon Valley van de 16e eeuw was en waarom gemeentefusies een goed idee zijn. En omdat een avondje uit in de stad vaak eindigt met een gebroken hart vertellen we je ook hoe je het best herstelt van liefdesverdriet. 

 

Scroll snel naar onder om te zien wie er allemaal komt spreken!

 

event_available 5 september

access_time19.30

placeVersuz - Hasselt

Koenraad van Cleempoel.jpg

Was Leuven het Silicon Valley van de 16e eeuw?

Door: Prof. dr. Koenraad Van Cleempoel - Universiteit Hasselt
Koenraad van Cleempoel.jpg

Computerchips uitgevonden in de 16e eeuw? Niet echt, maar wat wel gelijkaardig is, is dat kennis, techniek en kapitaal op één plaats samenkwamen: in Leuven. En Leuven waar daarmee dan ook het centrum van de wereld.

Cathy Macharis.jpg

Is online shoppen slecht voor het milieu?

Door: Prof. dr. Cathy Macharis - VUB
Cathy Macharis.jpg

Heb je er ooit al over nagedacht dat het "bestel voor 23.59 uur, morgen geleverd"-principe wel eens niet zo goed zou kunnen zijn voor het milieu? Of is het net wel goed, omdat we niet massaal met de auto naar de stad trekken? Misschien denk jij na dit college wat bewuster na over wat je allemaal bestelt en retourneert.

Johan Ackaert.jpg

Waarom zijn gemeentefusies nodig?

Door: Prof. dr. Johan Ackaert - Universiteit Hasselt
Johan Ackaert.jpg

De inwoners van een dorp zijn lang niet altijd enthousiast als hun authentieke dorpje plots hoort te fuseren. Toch wijst professor Ackaert op de noodzaak ervan in dit college.

Manu Keirse.jpg

Bestaat er een medicijn tegen verdriet?

Door: Prof. dr. Manu Keirse - KU Leuven
Manu Keirse.jpg

Een geliefde verliezen kan dramatisch zijn: het lijkt alsof je wereld voor altijd instort en je nooit meer gelukkig zal zijn. Bestaat er een middel om er weer bovenop te komen?