Zin in een avondje wetenschap? 

 

Kom dan op dinsdag, woensdag of donderdag naar de Universiteit van Vlaanderen. Om 19.30 gaan de deuren open, de opnames zelf starten stipt om 20.00 uur. Vijf fantastische sprekers laten je telkens van 15 minuten wetenschap genieten. Achteraf kan je aan de toog niet enkel een pintje drinken, maar ook al je vragen afvuren op de professoren. 

 

Op dinsdag hebben we het over superhelden!

 

Kunnen we echt zo sterk worden als een superheld? En hoe nieuw zijn vrouwelijke superhelden als Wonderwoman en Elastigirl? Anke Brouwers keert terug naar de jaren 10. Daarnaast krijgt de scenarist van Spiderman het hard te verduren, niet van een filmexpert, maar wel van een bioloog. Hoe ver kan je als leider gaan? Een superheld voor velen, een dictator voor anderen. Historicus Bruno De Wever gaat op zoek naar het antwoord. 

 

Scroll snel naar onder om te zien wie er allemaal komt spreken!


 

event_available 4 september

access_time19.30

placeVersuz - Hasselt

Anke Brouwers.jpg

Was de eerste superheld een vrouw?

Door: Dr. Anke Brouwers - Universiteit Antwerpen
Anke Brouwers.jpg

Zijn Elastigirl en Wonder Woman wel echt de eerste vrouwelijke superhelden? Anke Brouwers komt vertellen dat de vrouwelijke helden van 100 jaar geleden alvast heel wat feministischer waren!

Kevin Absillis.jpeg

Waarom zijn helden gevaarlijk?

Door: Prof. dr. Kevin Absillis - Universiteit Antwerpen
Kevin Absillis.jpeg

Wist je dat bijna alle boeken dezelfde verhaalstructuur hebben? Een held die op zoek gaat naar avontuur. Wel, volgens Kevin Absillis kan dat ook gevaarlijk zijn. En Hugo Claus... die wist dit al!

Guy Tsjoen.jpg

Hoe verander je van een man in een vrouw?

Door: Prof. dr. Guy T'Sjoen - Universiteit Gent
Guy Tsjoen.jpg

Welke stappen moet een transgender allemaal ondergaan om van geslacht te veranderen? Guy T'Sjoen is transgenderspecialist en focust in dit college voornamelijk op de hormonale behandeling.

Dominique Adriaens.jpg

Hoe word je Spider-Man?

Door: Prof. dr. Dominique Adriaens - Universiteit Gent
Dominique Adriaens.jpg

Eerlijk... Heb jij nooit getwijfeld aan de manier waarop Spider-Man loodrecht op muren klautert? De scenarist had er een uitleg voor, maar euh... die is toch niet helemaal waterdicht. Professor Adriaens heeft een alternatief: gekkoman. Kandidaat-regisseurs?

Bruno De Wever.jpg

Kan een dictator de wereld redden?

Door: Prof. dr. Bruno De Wever - Universiteit Gent
Bruno De Wever.jpg

Ze wanen zich echte helden, maar zijn de nachtmerrie van de democratie. En toch... ze kunnen misschien ook de wereld redden. Ambitie? Bruno de Wever vertelt hoe je een dictator wordt én desgewenst de wereld redt.