Wijzig cookie instellingen
Gebruiken in Smartschool
VUBrussel

Kunnen we gletsjers redden door ze in te pakken met dekens?

Gletsjers over de hele wereld smelten aan een gigantisch tempo door de klimaatopwarming. Daardoor zal de zeespiegel een heel pak stijgen, tot wel 2 meter in 2300. Daarom zijn een paar glaciologen – dat zijn wetenschappers die gletsjers en ijs bestuderen – op het idee gekomen om gletjsers in te pakken met doeken, tegen het smelten. Hoe dat precies werkt, of het überhaupt wel haalbaar is en of er misschien betere ideeën zijn, daarover laat glacioloog Lander Van Tricht (VUB) zijn licht schijnen in deze video!

key notes

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lander Van Tricht

Lander Van Tricht heeft een enorme fascinatie voor bergen, sneeuw en ijs. Op zijn 4 jaar stond hij al voor de eerste keer op een gletsjer. En daarbij is het niet gebleven. Voor zijn masterthesis keerde hij terug om te onderzoeken hoe je drones kan inzetten boven gletsjers om metingen te maken. Hij studeerde af als glacioloog aan de VUB en begon daarna hij aan zijn doctoraat. Zijn expertise ligt bij de gletsjers in Kirgizië, waar de lokale bevolking leeft van het smeltwater van de gletsjers. Hij maakt er zijn missie van om de overheid daar te informeren van de toekomst van het gletsjerijs, zodat ze nog op tijd kunnen anticiperen. Daarnaast blijft hij tobben over een manier om te vliegen zónder broeikasgassen uit te stoten. Want het liefst van al zou hij de hele wereld willen ontdekken, maar als klimaatwetenschapper blijft hij reizen met het vliegtuig wat tricky vinden.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mogelijk dankzij

Met de steun van