Wijzig cookie instellingen

Bij Universiteit van Vlaanderen vinden we dat wetenschap voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom maken wij video’s en podcasts waarin de meest begeesterende wetenschappers van alle Vlaamse universiteiten lesgeven. Elke week zetten wij nieuwe video’s en podcasts gratis online. Inspirerende sprekers laten je kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.

Benieuwd hoe dat er precies uitziet? Check de video hieronder!

Universiteit van Vlaanderen: wat waar hoe?

Op 29 augustus 2017 richtten Johnny Quidé en Roel Bellinga de vzw Universiteit van Vlaanderen op. Het doel? Wetenschap en universitaire kennis beschikbaar maken voor iedereen. En dat op een manier dat ook iedereen begrijpt waarover het gaat. Vijf jaar eerder was Universiteit van Nederland al opgericht en het werd hoog tijd om ook de kennis van al die interessante Vlaamse wetenschappers ruim te verspreiden. Sindsdien gaat een onafhankelijke redactie van wetenschapsenthousiastelingen elke dag op zoek naar de meest begeesterende sprekers, naar heldere antwoorden op prikkelende vragen en naar kennis die niet enkel binnen de muren van de universiteit mag blijven.

"Kennis en wetenschap moeten er niet zijn voor de happy few, maar voor iedereen. Want slimmere en beter geïnformeerde mensen maken doordachtere keuzes. Door kennis online toegankelijk te maken, blijft ze ook bewaard voor toekomstige generaties."

Johnny Quidé
voorzitter Universiteit van Vlaanderen vzw


Al die kennis opsporen en verspreiden kan Universiteit van Vlaanderen uiteraard niet alleen. Van bij het begin hebben de vijf Vlaamse universiteiten en de Jonge Academie ons gesteund en helpen ze ons met het vinden van de allerbeste sprekers. Ook onze mediapartners Knack, Radio1 en VRT waren er van bij het begin bij.

Dankzij deze unieke samenwerking werd Universiteit van Vlaanderen op korte tijd een succes. Intussen staan er meer dan 300 video’s en podcasts online en werden al meer dan 5 miljoen keer bekeken en beluisterd.

Heb je een vraag? Een suggestie? Een opmerking?
Je kan ons altijd mailen: info@universiteitvanvlaanderen.be.

Doneren mag!

Bij de Universiteit van Vlaanderen vinden we dat iedereen recht heeft op toegang tot het waanzinnig rijke aanbod van kennis dat er bij de academische wereld ligt. Wil je een bijdrage leveren zodat we die kennis op een onafhankelijke manier, gratis én zonder reclame beschikbaar kunnen blijven maken?

Hieronder vind je een doneer-knop die dat vrij eenvoudig mogelijk maakt :-)

Doneer nu

Mogelijk dankzij

Met de steun van