Wijzig cookie instellingen
Gebruiken in Smartschool
KU Leuven

Heeft een mens vlees nodig?

"Vlees is de grote boosdoener in de klimaatopwarming", "Het is natuurlijk voor mensen om vlees te eten", "Dieren worden slecht behandeld in kwekerijen", "Vegetariërs zien er toch altijd wat bleekjes uit": het zijn veelgehoorde argumenten pro of contra vlees eten. Maar is het gezond om geen vlees te eten? Kunnen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven uit plantaardige producten halen? Ann Meulemans doceert het vak voeding en gezondheid aan de KU Leuven en analyseert voor ons welke nutriënten vlees ons allemaal te bieden heeft. De focus van deze video ligt dus op vegetarisme en niet op veganisme. Met vlees worden in deze video dus niet alle dierlijke producten bedoeld. We analyseren puur welke voedingsstoffen vlees te bieden heeft en gaan hierbij niet dieper in op het schrappen van zuivel en eieren van de menu.

key notes

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

prof. dr. Ann Meulemans

Als kind wist professor Ann Meulemans al dat ze wetenschapper wou worden: urenlang speelde ze met potjes in bad om allerlei drankjes te maken. Als doctor in de moleculaire biologie was ze verantwoordelijk voor neonatale screening in Brussel. In het vakgebied voeding kwam ze dan weer terecht door de liefde, toen ze daarvoor verhuisde naar het oosten van het land. Het gevolg? Ze belandde een tiental jaar geleden in het Competentiecentrum Klinische Voeding van UZ Leuven. Een tweede liefde ontstond onmiddellijk: die voor de voedingswetenschap. De grote droom van Ann Meulemans is om iedereen ervan te kunnen overtuigen dat er niets mis is met gewone lekkere gezonde voeding. Er zijn geen goede en slechte voedingsmiddelen, alleen goede en slechte eet- en leefgewoonten. Voedingswetenschap is een heel moeilijk onderzoeksgebied. Epidemiologisch en statistisch kan je gemakkelijk conclusies trekken uit bepaalde onderzoeken, maar die wijzen meestal niet op een oorzaak-gevolgrelatie en daar loopt het vaak mis, zeker in de media. En daarover discussieert ze maar al te graag!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mogelijk dankzij

Met de steun van