Wijzig cookie instellingen
Gebruiken in Smartschool

Waarom zijn planten en dieren zo goed in liegen en bedriegen?

Het leven van een jonge koekoek lijkt wel een griezelfilm en zelfs vlinders zijn minder onschuldig dan ze eruit zien. Het zijn vaak meesterlijke bedriegers. En dat is allemaal de schuld van de evolutietheorie van Darwin. In deze eerste aflevering van Kennismakers legt gedragsbioloog Hans Van Dyck die evolutietheorie uit aan de hand van verbluffende en fascinerende voorbeelden uit de natuur. Dit is een aflevering van KENNISMAKERS, onze wervelende wetenschapsshow voor Eén. We laten je in elke aflevering telkens kennismaken met een deeltje van de wondere wereld van de wetenschap. 👉 Alle afleveringen vind je in deze playlist.

key notes

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

prof. dr. Hans Van Dyck

Hans Van Dyck is een zoogdier, een kempenzoon, een vader en een bioloog. Hij studeerde biologie aan de KULeuven en aan de Universiteit Antwerpen. Hij is professor gedragsecologie en natuurbehoud. Van Dyck doceert o.a. gedragsecologie, landschapsecologie en toegepaste evolutiebiologie. In 2004 startte hij zijn eigen onderzoeksgroep aan het Earth & Life Institute van de Universiteit van Louvain-la-Neuve. Met zijn team van onderzoekers tracht hij het gedrag van dieren te begrijpen in landschappen op mensenmaat. Wat doet bijvoorbeeld verstedelijking met dieren? Het vergt creatief onderzoek in het veld en in het laboratorium, maar Van Dyck is vooral wild van het opzetten van experimenten in het veld om beter te begrijpen wat dieren doen en waarom ze doen wat ze doen in een snel veranderende wereld. In “Het orakel van de bosnimf. Van vlinders en mensen” (Lannoo, 2021) schrijft Hans Van Dyck over zijn passie voor wetenschap, zijn metamorfose van vlinderjongen tot vlinderprofessor en hoe hij vlinders als lens gebruikt om iets van het biodiverse leven op onze planeet te begrijpen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Mogelijk dankzij

Met de steun van