icon_menuBijwonen

Waarom kost een Olé-koek minder dan een Leo?

Economie
Waarom kost een brood bij de ene bakker € 2 en bij de andere € 3? Of waarom betaal je voor een Leo-koek meer dan het dubbele dan voor de identieke Olé-koek? Econoom Tom Kuppens (UHasselt en VUB) verklaart de prijssettingsstrategieën als een elegant samenspel tussen vraag en aanbod en geeft ook weg dat achter jouw bonuskaart van Carrefour meer schuilt dan je denkt...
prof. dr. Tom Kuppens

Over prof. dr. Tom Kuppens

Tom Kuppens is (milieu)econoom aan UHasselt en VUB en deelt vol passie zijn kennis en inzichten met studenten. Hoewel het contact met de jeugd hemzelf ook jong houdt, droomt hij nog steeds van een betere werk-privé-balans. Dat privéleven is rijkelijk gevuld met manlief Stijn, freestyle en latin ballroom dans, bokszaktraining en supporteren voor het Eurovisiesongfestival. Hij houdt niet van boter, maar wel van de fratsen van Sien Eggers en de wetenschappelijke inzichten van Kate Raworth.

We krijgen steun van: